Jordens Undergång med Slim Vic & Plasmafuse. Söderhamn Oktober 2019

Arrangör: Kulturföreningen PUSH
Event: PUSH Festival – Jordens Undergång
Datum 12 Oktober 2019
Artist: Slim Vic & Plasmafuse
Plats: Bergrummet Söderhamn

Stig in i den gamla bunkern och upplev apokalypsen som den borde vara, med ödesmättad dark ambient och episk ljusdesign! Plasma Fuse och Slim Vic, två av länets mest tongivande artister inom dark ambient och filmmusik, ger sin klangliga tolkning av undergången i varsin konsert. För ljusdesignen står Robert Berglund, Center Stage. Varma kläder rekommenderas, vi bjuder på kaffe och te i pausen.
Konserten arrangeras i samarbete med Bergrummet Söderhamn, Center Stage och Föreningen Svenska Tonsättare.
Text från: http://www.pushfestival.se/jordens-undergang/

Plasma Fuse
Plasma Fuse är ett elektronikaband som vuxit fram ur marken kring den industriella metalscenen, men har istället ersatt gitarrer med synthar och samplers. Plasma Fuse har också fötts ur intresset för rymden, robotar och den elektroniska världen vi lever i. Plasma Fuse har solnedgången i ryggen och skådar in i mörkret, vars rörelser och ljud tar oss på en resa där ljuset ändå skymtar mot slutet.

Plasma Fuses medlemmar varierar beroende på inspelningar och livesammanhang. Till konserten i Bergrummet får vi se och höra:
Ronny Rasmusson – Apparater
Margareta Norberg – Piano

Slim Vic
Som drivande kraft för Gävles elektroniska musikscen och framför allt som DJ har Viktor ”Slim Vic” Zeidner synts och hörts i de mest varierande sammanhang. Med en längtan till att hitta nya infallsvinklar på det mesta i livet har Slims karriär tagit vida musikaliska svängar. Från att spela b2b med Lill-Babs på Gävle teater till göra musik för Folkteatern med folkmusikern Görgen Antonsson. Från att vara musikansvarig i Gavlerinken till att spela med industrirockbandet Dieselkopf. Han har också arrangerat hundratals konserter och klubbar, samt turnerat världen runt som turntableist.

Slims egen musik är dystopiskt tung och kan enklast förklaras som nervkittlande ljudmagi, som en skräckfilm utan bilder. Ett klangligt mörker som bärs upp av en närvaro av frihet och ironi.
Slim har släppt två album och ett flertalet EPs och remixer.

Plasmafuse. Foto: Elin Hjulström Lord
Plasmafuse. Foto: Elin Hjulström Lord
Slim Vic
Innan konsert. Foto Viktor Zeidner