Fia Forslund. Gävle Teater Oktober 2020

Arrangör: Kulturföreningen PUSH
Event: PUSH Festival
Datum 26 Oktober 2020
Plats: Gävle Teater (Café Amadeus)
Artist: Fia Forslund

Höstluften är klar och krispig, men tonar bort med trafikljudet när porten stängs bakom dig. Café Amadeus badar i blek höstsol: det knarrande trägolvet, de rika guldornamenten, takets slingrande målningar. En första ton, och rummet fylls av träklang.
Fia Forslunds breda repertoar och intressanta berättande tog med publiken på en resa genom marimbans fulla klangvärld, och visade den enorma potential som kan finnas i ett instrument. Konserten blev, säkerhetsavstånd till trots, en intim upplevelse då marimbans fylliga toner klädde in rummet till en nästan fysik upplevelse.

Foto: Elin Hjulström Lord
Foto: Elin Hjulström Lord