FRIM på Fylkingen #27 akt 1. Stockholm Mars 2021

Arrangör: Svensk Musikvår
Event: Svensk Musikvår
Datum 18 Mars 2021
Plats: Fylkingen
Artist: Lindha KallerdahlKarin HellqvistAlex Zethson & Ryan Packard kvartett


Medverkande
Karin Hellqvist, violin
Lindha Kallerdahl, sång
Alex Zethson, klaviatur
Ryan Packard, slagverk

I samarbete medFylkingenFöreningen för fri improviserad musik

En ad hoc-konsert på anrika Fylkingen med improvisationsmusiker av högsta klass. FRIM, Föreningen för fri improviserad musik, driver en konsertserie i eget namn på anrika Fylkingen i Stockholm. En torsdag varje månad bjuder föreningen in till en helkväll med både inhemska och internationella improvisationsakter med förhoppningen att skapa en mötesplats för såväl de som är nyfikna på som redan brinner för improviserad musik i olika former.

En kvartett bestående av Alex ZethsonKarin HellqvistLindha Kallerdahl och Ryan Packard möts för första gången i denna konstellation. Alla fyra är framstående improvisationsmusiker som med röst, violin, piano, keyboard, slagverk och elektronik formar en komposition i realtid. Detta är den första akten av två i denna en helaftonskonsert på Fylkingen. Konsertens andra akt bjuder på solistframträdanden av gitarristen Kasper Agnas och saxofonisten Mats Gustafsson.

https://youtube.com/watch?v=SKgFzapTM1M