Cassius Lambert – Gerlesborgsskolan. Gerlesborg Maj 2021

Arrangör: Gerlesborgsskolan
Event: Cassius Lambert
Datum: 29 Maj 2021
Plats: Gerlesborgsskolans konsertsal
Medverkande: Cassius Lambert

Cassius Lambert (f. 1996 är en svensk/etiopisk basspelare, från Abbekås, mest känd för sin dekonstruktion av minimalism genom maximalism. Hans debutalbum Quote (2015) fick lysande recensioner och med albumet Symmetri (2018) förfinade han sin personliga ljudbild och stil ytterligare. I början av 2021 släpper han ett nytt album, VENDI, där han vidare utforskar miximalism, men den här gången enbart genom elbas; allt komponeras och utförs med elbas, utan loopar eller overdubs.
Filmad och live-redigerad av Leif Ericsson.

Konsertverksamheten på Gerlesborgsskolan bedrivs som en gästspelscen för bland annat kammarmusik, jazz, samt nutida konst- och experimentell musik. Verksamheten skapar spelrum för det genreöverskridande och experimentella samt genomför även arrangemang med scenkonst, performance och dans. Konsertverksamheten stöds av Statens kulturråd, Västra Götalandsregionen, Tanums och Sotenäs kommuner.
http://gerlesborgsskolan.se/verksamheter/konserter/