Psychic Broadcasting by Alvars Orkester. Sandviken December 2006

Arrangör: Sandvikens konsthall
Event: Psychic Broadcasting by Alvars Orkester @Sandvikens konsthall 2006 BRUS
Datum 14 December 2006
Artist: Alvars Orkester
Plats: Sandvikens Konsthall

14.12.2006 BRUS
Alvars Orkester Alvars Orkester bildades 1987 i Johannishus i sydöstra Sverige. Av olika anledningar har Alvars Orkesters röst varit relativt tyst sedan 1994 men under något år har det i en intensiv ström kommit återutgivningar och dokumentationssläpp och tidigt i år (2006) kom det kritikerrosade albumet ”Interference” på engelska Ash International/Touch Music. Hårda elektroniska så kallade drones (långa toner som sakta förändras) blandas med spöklika röster och analoga ljudvärldar. Ash International är ett underbolag till Touch som presenterar artister som Fennesz, Biosphere och Phill Niblock med starka band till Elgaland-Vargaland. Alvars Orkester består nu av Joachim Nordwall och Jan Svensson. Under konserten på Sandvikens Konsthall kommer publiken att uppleva det duon kallar Psychic Broadcasting. Att genom elektroniska toner och ljud försätta lyssnaren i transliknande tillstånd, detta från Alvars Orkesters mentala sändningar genom specialdesignade maskiner och verktyg. Konserten kommer att ske i djupt mörker för största möjliga koncentration.

Kl. 19.00. Fri entré.
BRUS är en serie arrangemang med inriktning på ljudkonst, performance, video och poesi.