Samtal under GLOWING ELECTRONICS – ”Nya Konsertformer”. Östra Hoby November 2022

Arrangör: RANK i samarbete med Schhh – Vardagsrummet. Östra Hoby
Event: Samtal under GLOWING ELECTRONICS – ”Nya Konsertformer”.
Datum: 5 November 2022
Deltagare: Diverse representatner från RANKs medlemsföreningar.
Plats: Folkhemmet i Östra Hoby

Innan Schhh – Vardagsrummet slår upp dörrarna för festivalen GLOWING ELECTRONICS @ Folkhemmet i Östra Hoby så bjuder RANK in till ett samtal gällande ”Nya konsertformer”

Under lördag eftermiddag är det dags för ett samtal bland RANK-medlemmar och andra intresserade. Tidigare har vi bland annat talat om vad geografin och platsen betyder för den konstmusikaliska verksamheten. Vardagsrummet vill lyfta frågan på vilka sätt vi närma oss vår publik. Finns det alternativa konsertformer som gör det lättare för en oinitierad publik att ta till sig experimentell musik? Alternativa konsertformer som till exempel en EAM-fika, där publiken småpratar med varandra och dricker kaffe under konserten, har enligt Vardagsrummets erfarenhet lett att ryktet spritt sig och de får allt fler besökare till kommande event. Den största utmaningen är att få publiken att komma till konserterna, väl på plats brukar nyfikenheten ta över. Finns det spännande alternativ till den klassiska konsertformen? Är kanske folk utanför storstäderna mer öppna för experimentella arrangemang, av både innehåll och form? Detta och en hel del annat kommer vi diskutera på lördagens RANK-träff. Varm välkomna till Folkhemmet eller via vår live-streaming.

Med stöd från Kulturrådet.