Frostnatt med Vargkvint & Jakob Lindhagen Live at PUSH Festival. Gävle November 2023

Arrangör: Pushfestivalen i samarbete med Lamour Records
Event: Frostnatt
Datum 23 November 2023
Artister: Vargkvint & Jakob Lindhagen
Plats: Heliga Trefaldighets Kyrka Gävle

KRISPIGT OCH DRÖMSKT MED VARGKVINT OCH JAKOB LINDHAGEN

23 november 19.00
Heliga Trefaldighets kyrka


De Stockholmsbaserade musikerna Jakob Lindhagen och Sofia Nystrand har de senaste åren konstant tänjt på gränserna för både definitionerna av modern klassisk/ ambient/ experimentell musik, samt för solo/duo/kollaborativt musikskapande.

Med en kombination av minimalistiskt pianospel, ljudexperiment och udda instrumentering har Jakob Lindhagen både gjort sig ett namn som filmkompositör och artist, vars musik streamats miljontals gånger på Spotify. Under artistnamnet ”Vargkvint” har Sofia Nystrand inspirerats av skog, hav och folktro, som har uppmärksammats av en internationell publik trots texter på svenska.

Duon spenderade hösten 2022 i Nils Frahms kultförklarade studio i Funnkhaus, Berlin, med att spela in Vargkvint-skivan ”Månens hav”, släppt juni 2023 på Frahms bolag LEITER. De har flera gånger turnerat och spelat konserter internationellt, och spenderar hösten 2023 på residens och medverkan på festivalen ”Pianos De Kinshasa” i Demokratiska Republiken Kongo.

Foto och film: Elin Hjulström Lord

Heliga Trefaldighets kyrka i Gävle uppfördes vid mitten av 1600-talet på grunden av en medeltida trefaldighetskyrka, som förstörts vid en eldsvåda. Invigningen skedde den 14 juli 1654. Kyrkan har sedan genomgått en rad om- och tillbyggnader. Den senaste renoveringen skedde på 1970-talet och leddes av arkitekt Rolf Bergh. 1780 revs den klockstapel, som tidigare stått norr om kyrkan, och kyrkan försågs med ett torn. I tornet finns fyra kyrkklockor, den äldsta – storklockan – från 1655. Kyrkan är tillgänglighetsanpassad.