UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN (Pär Thörn/Jean Fatal) Live at RANK20. Gävle November 2021

Arrangör: RANK i samarbete med Pushfestivalen, Lamour Records & Musikhuset
Event: RANK20
Datum 13 November 2021
Artist: UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN (Pär Thörn/Jean Fatal)
Plats: Musikhuset Gävle

13 November 2021
Filmat och redigerat av John Chantler
Plats: Musikhusets stora scen i Gävle.
Arrangemang: RANK20

Unaussprechlichen Kulten är en Göteborgsbaserad duo bestående av författaren och elektronmusikern Pär Thörn och industrimusikern och översättaren Jean Fatal. Deras musikaliska uttryck blandar litterära inslag med elektroakustik och klassisk industri. Pär Thörn arbetar huvudsakligen med surrealistisk poesi, fanzines, associativ prosa och schizo-paranoida ljudcollage. Tidigare i år utkom han med prosaboken Era anklagelser är meningslösa. Jean Fatal är främst känd som sångare i postpunkbandet Dödens lammungar. Idag är han även verksam som konkret-industriell solomusiker.

Ett arrangemang av Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik i samarbete med Pushfestivalen, Lamour Records & Musikhuset. Med stöd från Region Gävleborg och Gävle Kommun. Producent Viktor Zeidner www.rankmusik.se